Press "Enter" to skip to content

Katteutstyr – hva skal man kjøpe?

Det er ikke spesielt dyrt med katt når man tenker på utstyr, for det er ikke svært mye de trenger, og det er også ofte ting som varer en stund. Men noe utstyr bør man skaffe for din egen og kattens velvære og bekvemmelighet. Dette øker kattens trivsel, og den blir desto mer avslappet og rolig. Mye av utstyret får du kjøpt hos dyrebutikker rundt om i landet, men det finnes også enorme utvalg av utstyr på nett, og det kan være billigere også. Ofte kan det være greit å få på plass det meste av utstyret før du får katten i ditt hjem, slik at den føler seg mer hjemme med en gang.

Nødvendigheter

Kattedo er definitivt det aller første du burde tenke på. Det er lite som er mindre hyggelig enn kattetiss i senga, og så lenge katten har en do trenger du ikke å bekymre deg særlig mye rundt det. Hvilken kattedo du velger er ikke av veldig stor betydning, men sørg for å velge en modell med ekstra høy kant ettersom katten alltid graver voldsomt etter den har gjort fra seg. Da unngår du at det kommer andre steder enn i kassen. Du kan også velge å ha tak over, da det kan se litt penere ut og gir katten din litt privatliv. Husk at du må fylle doen med sand, så katten har noe å grave i.

Matskåler må du også skaffe før katten kommer i hus, og sørg for å velge skåler som er tilpasset katter. Hundeskåler er mye dypere, og da sliter katten med å nå ned til maten. Sørg for å få tak i en modell som er enkel å rengjøre, da det ofte blir mye søl med kattemat. Kjøp også inn litt frø til kattegress, slik at de får i seg den mengden fiber de trenger uten at det trenger å gå hardt utover plantene dine. Mange husplanter er også giftige, så her må du være ekstra obs.

Kjekt å ha

Klorestativ kan vel nesten sies å være en nødvendighet, da katten har behov for å klore. Dette gjør de for å vedlikeholde klørne, markere territorium og for å trene musklene rundt klørne. Har du ikke et klorestativ, vil dette helt garantert gå utover møblene dine og de vil etter kort tid se stygge ut. De kan kjøpes i alle mulige former og farger, her er det bare fantasien som setter grenser. Kjøper du ett skikkelig stativ med etasjer, stiger og små «hytter» vil dette også blir kattens beste lekeplass!

Og når det kommer til leker, kan det også være fint å kjøpe inn litt i form av enten lekemus fra dyrebutikken eller rett og slett et garnnøste. Katter er ikke spesielt vanskelige når det kommer til leker, spill og moro, og du kan egentlig bruke ting du har i hjemmet. Er du mye på farten kan det være lurt å investere i et kattebur, slik at den også kan få bli med deg på tur. Slik kan den være med på hytta, på besøk hos bestemor eller bare på en biltur til Sverige. Sørg for å velge ett bur som passer en voksen katt, men også at det ikke er for stort, da det blir sikrere med ett mindre bur.